About Coffee and Food
Kaviareň a bistro ABOUT COFFEE & FOOD je jedným z najnovších prírastkov na gastroscéne Modry. Nachádza sa priamo na námestí v centre Modry a do malokarpatského regiónu prináša netradičné chute ďalekej Ázie. Ak máte chuť na niečo malé, vyskúšajte tempuru — zeleninu alebo krevety obalené v japonskom cestíčku fritované do chrumkava. Alebo sa nechajte zlákať gyozou — teda plnenými mäsovo-zeleninovými pirohmi. V ponuke sú aj polievky, ako napríklad tradičnú čínsku ostrokyslú alebo pikantný thajský tom yum. Oplatí sa ochutnať aj budha bowl, curry či udon rezance.
Po skvelom jedle dobre padne šálka výberovej kávy alebo dezert domácej výroby. V útulnom, dizajnovom priestore je radosť posedieť a vychutnať si s láskou navarené netradičné špeciality a pohár Vína z Modry.
Prečítať si o nich môžete aj na stránke kavickari.sk
Prevádzkovatelia ekologickej poľnohospodárskej výroby v súlade s ods. 3 čl. 9 nariadenia (EÚ) 2018/848 môžu používať iba produkty a látky povolené v ekologickej poľnohospodárskej výrobe (ďalej „EPV“).
Dňa 5.9.2025 zaslal odbor ochrany rastlín ÚKSÚP na e-mailové adresy vinohradníkov email týkajúci sa šírenia Zlatého žltnutia viniča.
Ústredný kontrolný a skúšobný ústav poľnohospodársky v Bratislave, Odbor ochrany rastlín informuje o fytoplazme žltnutia viniča (Grapevine flavescence dorée phytoplasma).
Peronospóra, múčnatka či botrytída nás sprevádzajú desaťročia – sú to choroby, s ktorými vinohradník ráta, má proti nim prostriedky a vie, že musel vždy bojovať. Ale zlaté žltnutie viniča (Flavescence dorée) je iná liga. Nie je to len ďalšia choroba, je to karanténny škodca, ktorý dokáže zlikvidovať celé vinohradnícke oblasti.