Wild Kitchen Modra
V Modre sa stále niečo deje a stále niekto tvorí nové krásne veci
Malé, útulné a charizmatické bistro WILD KITCHEN so špičkovou gastronómiou nájdete priamo v centre Modry. Vedie ho Martin Plaštiak, ktorý pôsobil viac ako 20 rokov v USA a prešiel si renomovanými reštauráciami. Spolu so svojim tímom kuchárov prinášajú vždy čerstvé, kvalitné suroviny podčiarknuté lokálnosťou. Pracujú s bylinkami z lesa či modranského chotára a dokonca si pestujú aj zeleninu vo vlastnej záhrade - Wild Garden. Jednoduché menu preto vždy odzrkadľuje aktuálnu sezónu.
Určite ochutnajte lúku v lokši, sezónny šalát alebo domáci chrumkavý chlieb s maslom. Tunajšou špecialitou sú ryby a morské plody. K chutnému jedlu si môžete dopriať aj pohár lokálneho vína. Majú tu pestrý výber od vinárov nielen z Modry ale z celého malokarpatského regiónu.
Wild kitchen je jeden veľký zážitok prepájajúci gastronómiu s vínom a ešte aj umením, keďže steny reštaurácie zdobia diela rôznych mladých umelcov.
Prevádzkovatelia ekologickej poľnohospodárskej výroby v súlade s ods. 3 čl. 9 nariadenia (EÚ) 2018/848 môžu používať iba produkty a látky povolené v ekologickej poľnohospodárskej výrobe (ďalej „EPV“).
Dňa 5.9.2025 zaslal odbor ochrany rastlín ÚKSÚP na e-mailové adresy vinohradníkov email týkajúci sa šírenia Zlatého žltnutia viniča.
Ústredný kontrolný a skúšobný ústav poľnohospodársky v Bratislave, Odbor ochrany rastlín informuje o fytoplazme žltnutia viniča (Grapevine flavescence dorée phytoplasma).
Peronospóra, múčnatka či botrytída nás sprevádzajú desaťročia – sú to choroby, s ktorými vinohradník ráta, má proti nim prostriedky a vie, že musel vždy bojovať. Ale zlaté žltnutie viniča (Flavescence dorée) je iná liga. Nie je to len ďalšia choroba, je to karanténny škodca, ktorý dokáže zlikvidovať celé vinohradnícke oblasti.